پوشیدن النگو بخشی از تاریخ و فرهنگ هندی ها،
گروهی از زنان مهاجر از شبه قاره هند که مقید به فرهنگ خود هستند، در مسقط پایتخت عمان عشق خود را به النگوهای شیشه ای که از زادگاه خود آورده اند به اشتراک می گذارند، تا در جشن ها زینت بخششان باشد.
حسین راشدی(مترجم)
1403/05/30 | 20:05
به گزارش سایت طلا گلدنیوز،به نقل از وبسایت «مسقط دیلی»، گروهی از زنان جوان با لباسهای بسیار آراسته و موهای ذاتا پیراسته شده، گرد هم آمدند تا شور و اشتیاق مشترکی را به اشتراک بگذارند. چیزی که در میان غوغاها مرکز توجه بود، صدای جینگ و جینگ النگوهای شیشهای بود که دست هایشان را زینت میدادند.
النگوهای شیشه ای بخش مهمی از لباس عروس در شبه قاره هند است که به عنوان نمادی ارزشمند از سعادت زناشویی، سلامتی، ثروت و موفقیت در نظر گرفته می شود. النگوهای شیشه ای نیز یک بیانیه قومی قرن بیست و یکم هستند. این دخترانی که در عمان زندگی می کنند برای هیچ موقعیتی احساس کاملی نمی کنند مگر اینکه دست های خود را با النگوهای فانتزی تزئین کنند چراکه نمی توانند از ستایش این نماد فرهنگی دست بردارند.
کسانی که از این زیور آلات رنگارنگ، مقرون به صرفه و در عین حال ارزشمند استفاده می کنند، می گویند که این زیورآلات دارای قدرت و تأثیر منحصر به فردی بر شخصیت آنها است. همچنین، این زیورآلات نه تنها به موقعیت اجتماعی آنها بلکه به حال و آرزوهای آنها نیز اشاره می کند. تعداد زیادی از زنان در عمان، از شبه قاره هند، آسیای جنوب شرقی و آفریقا هستند که دیوانه وار عاشق این اکسسوری های مد هستند، که کمبود آن در سلطنت عمان وجود دارد.
برای سوشمیتا، صدای جینگ و جینگ النگوها او را به یاد عشق بی پایان شوهرش میاندازد، برای عمرانا، خاطرات نوستالژیک سنتهای قدیمی را به یاد میآورد، سلوی به یاد دوران بارداری میافتد که در آن غرق عشق و علاقه بود. اما افراد دیگر، النگوها به عنوان نمادی جهانی از زنانگی و باروری برجسته هستند.
النگوها از بخشهایی از آسیای جنوبی و آفریقا نشات گرفتهاند و در طول قرنها این زیورآلات در سراسر جهان برای تزئین دست زنان با فرهنگهای مختلف دیده میشوند. شاعران رمانتیک و همچنین بازرگانان آنها را از طریق کشتی ها، هواپیماها و همچنین اشعاری که فراتر از همه اشکال خلاقیت بوده اند، حمل کرده اند. اگرچه النگو زمانی نشانه واضحی از یک زن متاهل بود، اما اکنون بدون توجه به وضعیت تاهل، دختران و بانوانی در هر سن و فرهنگ آنها را می آویزند.
سوشمیتا کوماری از هزاریباگ (جارکاند، هند) گفت: «پوشیدن النگو بخشی از تاریخ و فرهنگ ما در این ایالت بوده است. برای فستیوالهای مختلف رنگهای مختلفی داریم - در ماه جاری شراوان (باران موسمی)، زنان النگوهای سبز رنگی دارند که نماد فصل شکوفایی است. من حتی قبل از ازدواج هم آنها را می پوشیدم، اما بعد از ازدواج به نشانه خوش شانسی، علاوه بر هدیه همسرم، النگوهای قرمز می پوشم.»
آرزو بهوکال از راجکوت (گجرات، هند) نیز گفت که النگوهای شیشه ای زیبایی ظاهری و درونی یک زن و وضعیت تاهل او را نشان می دهد. او ادامه داد: «در ایالت من گفته میشود صدایی که النگوهای شیشهای تولید میکنند انرژی مثبتی را در خانه به ارمغان میآورد و شر را دفع میکند. برخی از بهترین النگوها در بازار بانگدی و چارمینار (در حیدرآباد) یافت می شوند، در حالی که در عمان، برای خرید آنها به "سوق (بازار) مطرح" و"روی" می روم.»
النگوهای شیشه ای برای زنان در تمام طبقات جامعه مقرون به صرفه هستند. این جواهرات که به راحتی در بازارها، بازارهای کوچک، مراکز خرید و نمایشگاه ها یافت می شوند، به شکل های بی شماری ساخته می شوند که هر کدام در نوع خود جذاب هستند.
مانیشا جوشی از جیپور (راجستان، هند) به جنبه اقتصادی این ماجرا اشاره کرد و گفت که النگوهای شیشه ای در سراسر جهان ارزان هستند. او افزود: «بر خلاف النگوهای طلا یا آنهایی که با الماس و سنگهای قیمتی (که گران هستند)، می توان از النگوهای شیشه ای برای تکمیل آنها استفاده کرد. هر زمان که در هند هستم، حتما به فیروزآباد می روم که بهترین النگوها در آنجا تولید می شود. اغلب، صنعتگران طرح ها را مطابق با سلیقه خاص خریداران سفارشی می کنند.»
عمرانا خان از علیگار (اوتار پرادش، هند) النگوهای ایالت خود را به عنوان بهترین النگوهای موجود در رنگها و سبکهای متنوع تضمین می کند. او می گوید: «هرچه بیشتر در سراسر جهان می گردم، بیشتر به فرهنگ خود در هند وابسته می شوم. استفاده از النگوهای شیشه ای عمدتاً در هند، پاکستان، بنگلادش، نپال و برمه یافت می شود.»
بیشتر زنان جوان، مانند پوجا نایر (کرلا، هند)، به یاد میآورند که خالهها و مادربزرگهایشان در تعطیلات به آنها النگوهای شیشهای هدیه داده بودند - این النگوها در بازارهای خیابانی با گاریها فروخته میشد. او گفت: «در جنوب هند، النگوهای شیشه ای اغلب به مادران هدیه داده می شود.»
سِلوی رِدی از چنای، (تامیل نادو، هند) فاش کرد: «در طول ماه نهم بارداری، زنان خود را با هدایایی تزئین میکنند که النگوهای رنگارنگ نه تنها بهعنوان نشانهی خوشبختی و رفاه، بلکه بهعنوان برکت اعضای ارشد خانواده در آنها خودنمایی میکنند.»
از طرف دیگر، بسیاری از خرافات نیز با النگو عجین شده است. النگوهای شکسته باید زود دور انداخته شوند و با النگوهای جدید جایگزین شوند. همچنین برخی معتقدند که فقط در برخی از روزهای هفته النگو بخرند. همچنین برای برخی مرسوم است که هرگز پس از خداحافظی برای آخرین بار با همسر متوفی خود، النگوهایی که در مراسم پوشیده بودند را نپوشند.
در حالی که زنان مدرن به جای اعتقادات خرافی بر جنبه مد تمرکز دارند، همه موافقند که لباس زنانه بدون مجموعه ای از النگوهای مناسب ناقص است.
رها اکتر از بنگلادش بر این عقیده است که النگو همیشه ظاهر یک زن را بالا می برد. او می گوید: «من از نظر فرهنگی چندان مقید نیستم، اما آنها را می پوشم تا خودم را زیباتر کنم. در زمان های قدیم صدای النگو و خلخال اعضای مذکر خانواده را از حضور آنها آگاه می کرد.»
زوها منظور از پاکستان افزود: «من ترجیح می دهم آنها را در جشن هایی مانند عید یا عروسی بپوشم. این یک سنت فرهنگی در پاکستان است و به معنای جشن و شادی است. آنها بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ پاکستان هستند که توسط زنان در هر سنی در طول رویدادهای مهم و همچنین روزمره استفاده می شود. النگو نماد فرهنگ، زنانگی و جشن است. در پاکستان، بهترین مکان برای خرید النگوهای شیشه ای، بازارها و نمایشگاه های محلی است.»
النگوهای شیشه ای اغلب وقتی با لباس های غربی مانند دامن و شلوار استفاده می شوند موجب تعجب می شوند. اگرچه آنها یک سبک منحصر به فرد را ارائه می دهند، اکثر خانم ها در شبه قاره هند معتقدند، آنها فقط با لباس های قومی بسیار خوب به نظر می رسند.
انتهای پیام/
النگو طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده